Friday, July 2, 2010

καπέλο από ψάθα ιταλίας

Η Θεατρικη Ομαδα του δημου Πυλαιας, στα πλαισια των εκδηλωσεων του Καλλιτεχνικου Ιουνιου, μας απογείωσε την Τετάρτη 30/6/10, με την παρασταση "Καπελο απο ψαθα Ιταλιας" του Ευγενιου Λαμπiς (Eugene Marin Labiche), σε σκηνοθεσια του Κωστα Χαλκιά και Ολγας Αλεξανδροπούλου.

Ηταν μιά καταπληκτική, γλυκειά καλοκαιρινή βραδιά! Το ανοιχτό αμφιθεατράκι της Πυλαίας, πίσω από το Πέτρινο, κατάμεστο από κόσμο όλων των ηλικιών.
Όταν έφτασα, κατά τις 9 παρά, ήταν ήδη μισογεμάτο, οπότε αναγκάσηκα να καθήσω σχετικά ψηλά. Δεν ξέρω με σιγουριά γιατί διάλεξα αυτή τη θέση, ίσως για να έχω μιά "από ψηλά" θεατρική εικόνα.. Πάντως αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω τηλεφακό, αλλά ευτυχώς, το φως ήταν αρκετό και κατάφερα να κάνω μερικές όμορφες λήψεις.

Περιμένοντας ν αρχισει το έργο, έπαιζε μουσικούλα, και κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι η έκδοση του "Take 5" που έφτανε στ αυτιά μου δεν ήταν και τόσο γνώριμη.. Μα φυσικά! αφού ήταν live, από την ορχήστρα που έπαιζε απ το πλάι της σκηνής!

Η παράσταση ήταν ανάλαφρη και δροσιστικά καλοκαιρινή, ότι πρέπει για ένα τέτοιο βράδυ. Το κάστ, παρότι εντυπωσιακά μεγάλο, ήταν άψογα συγχρονισμένο και οι ερμηνείες επαγγελματικού επιπέδου. Αν έγιναν λάθη, τα κατάλαβαν μόνο οι ίδιοι που έπαιζαν, και οι σκηνοθέτες. Μπράβο παιδιά, εξαιρετική δουλειά!







Μετάφραση: Μαριάννα Κάλμπαρη
Χορός - Κίνηση: Όλγα Αλεξανδροπούλου
Μουσική: Γιάννης Αγγελάκης - Στέλιος Δήμου
Κοστούμια: προσφορά από το βεστιάριο του ΚΘΒΕ

Πήραν μέρος:
Μάχη Χατζινά
Γιάννης Αγγελάκης
Κώστας Τζώρτζιας
Τάσος Παπαγεωργίου
Ολγα Κειβανίδου
Θανάσης Δελαπάσχος
Ηλίας Λουκάτος
Καλλιόπη Κυρμπάση
Σγουρός Σγουρομάλλης
Αθηνά Μακρίδου
Κρίστυ Προεστού
Ελένη Σιταρά
Βένης Γαβριλάκης
Σταύρος Εκλεμές
Ευη Αρβανιτίδου
Μαρία Γκολιομύτη
Θεοδώρα Καμπόσου
Μαρία Κώνστα
Δώρα Μπογιατζή
Μαρία Φωτιάδου
Αντώνης Τζέλος
Ελίζα Ισαακίδου
Λεωνίδας Σταρακάς
Σμαρώ Τζίντζου
Λέανδρος Κλιφόπουλος
Γιάννης Καραβασίλης

1 comment:

Stathis Tzouvaras said...

Ωραια Ανδρεα !!

ShareThis